Velkommen til Vesterhavskunst Keramikværkstedet i Skive
Her kan du læse min historie
I 2015 startede mit kreative univers. Jeg var på ferie ved vestkysten sammen med min kæresten og her samlede jeg drivtømmer til mit første drivtømmer-træ. Jeg var og er stadig meget fascineret af drivtømmerets udseende.
Kort efter var jeg på keramik-kursus i Raku og jeg fandt hurtig ud af at de to materialer klær hinanden rigtig godt. Siden hen har det udviklet sig – jeg begyndte hurtigt at lave keramik på hjemme-adressen. Noget blev kombineret med drivtømmer, men jeg blev samtidig glad for keramikkens udtryk i sig selv. Jeg tilfører gerne keramikken glasur i de grønlige og blålige farver, som jeg synes rigtig godt om og som jeg netop forbinder med naturen ved Vesterhavet - desuden passer netop disse farver fantastisk godt til drivtømmerets slidte look.
Pladsen på hjemme adressen begyndte at blive temmelig trængt i takt med, at det udviklede sig til, at jeg nu lavede mange kreationer og solgte både hjemmefra, på nettet, på markeder og op til jul også i nogle butikker på Skiveegnen. Jeg var rundt og kigge på lokaler som kunne indrettes til værksted. Min kæreste og jeg havde flere gange snakket om, at det værksted i Allegade var ideelt til os begge både med hensyn til størrelsen, og så var det i gå-afstand fra vores hjem. En dag gik jeg hen og bankede på og ja, det var til salg. Vi overtog den 1/6 2019 og har så siden gået og renoveret og indrettet den i vores fritid. Så er der oven i købet plads til at udleve en drøm om et åbent værksted, hvor kreative sjæle kan komme og finde keramisk fællesskab og inspiration.
Det er blevet til et veludrustet keramikværksted på 150 m2. Der er kurser i at dreje-dit-eget-keramik, hvor der rådes over 3 el-drejeskiver og en sparkeskive. Men der er mange andre teknikker også og som er nemmere at gå til og, hvor man hurtig bliver dus med leret. Og til dette har værkstedet købt en Ler-valse, så man hurtig og nemt får rullet leret ud, en Ekstruder som er en sprøjte som kan trykke pølser af ler ud, så man ikke behøver sidde og trille pølser med hånden. Desuden er der en sprøjte-pistol m/sprøjtekabine som giver mulighed for en mere ensartet glasering af ler-emnerne. Der rådes over mange gipsforme som du kan kvætse skåle, fade mm ud fra. Diverse håndværktøj f.eks kavaletter, slynger, knive, glaserings-værktøj osv. Det er muligt for enten at få sit keramik raku-brændt eller stentøjsbrændt. Værkstedet har indkøbt mange glasurer, oxyder og begitninger – i alt er der pt. mere end 70 glasurer/begitninger/oxyder til rådighed, så der er rig mulighed for at få dit keramik flot dekoreret.
-Lis Tang